5 Şub 2012

Viyana (Wien): 1. GÜN

        Evet ,Avusturya yerel saati ile 13.30 da Viyanadayız:)Havaalanı çıkışındaki otobüslerden Schwedenplatz istasyonuna giden otobüsle şehir merkezine ulaşımımızı sağladık (kişi başı 7Euro). Buradan da metroyu kullanmamız gerekiyordu. Kettenbrückengasse de bulunan otelimize ulaşım için metronun U4 hattını kullanıyoruz. Her yerde Türkler olduğu için bilet alma işini de hallettik, pardon hallettirdik :) 5.5 Euro karşılığında bir gün geçerli olan biletlerden aldık. Bu biletler her türlü ulaşım aracında geçerli oluyor. Ancak unutmayın, biletinizi geçerli hale getirmek için metro girişindeki cihazlara okutmanız gerekiyor.

         Burada mesafeler oldukça kısa sayılır. Metro ile otele ulaşmamız 5 dakikamızı bile almadı. Otelimizden bahsedecek olursak; sıcak, güzel, enerjik ve temiz bir yer olduğunu söyleyebilirim. Açıkçası beklentilerimizin üzerinde çıktı. Neyse, odamızda biraz soluklandıktan sonra keşfe çıkmaya karar verdik. Hava inanılmaz soğuk! -15 ile -10 arasında geziniyordu. Bunlar benim hiç alışkın olmadığım dereceler. Lahana gibi birkaç kat giyinerek bunun da üstesinden geldim (Eşimin deyimiyle artık bırakın soğuğu, bana kurşun bile işlemez). Dolaşırken karnımız acıktı tabi. Hemen ilk günden bir Schnitzel molası verelim dedik ve otelin bize verdiği şehir haritasından otele yakın gözüken Schnitzelwirt isimli mekanı tercih ettik. Haritada bize yakın görünse de burayı bulmamız baya zamanımızı aldık. E ilk gün sersemliği ne de olsa :) Ama biz aramamıza değdiğini düşündük. Sizce :)


       Elbette burayı tercih etmemizin tek nedeni yakın olması değildi. Otelin verdiği "City Guide" da "Don't hurt your wallet" uyarısını görmemiz de az da olsa etkili olmuş olabilir :)
[ Blog yazma işi zaman zaman sorunlara yol açabiliyor. Yazdıklarımı gören kocam "acıktım ben schnitzel yiyelim diye tutturuyor:) ]
Size tavsiyem eğer burada schnitzel yerseniz yanına bir de patates salatası söylemeyin. Schnitzel in yanında da 4-5 parça patates var zaten.
Yemeğimizi yedik, karnımızı doyurduk, artık otele dönüş yapma ve yol yorgunluğunu atma vakti geldi. Otelin barından bedava içki kuponumuz vardı ama şu an onu değerlendirecek durumda değiliz. Başka zaman.... >İyi geceler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buradan Yorumlayın Yahu!