11 Tem 2011

ROMA

1.GÜN
Roma için de, Floransa'ya yaptığım türden bir benzetme yapmak isterdim ama o kadar güzel bir sıfat bulamadım. (İstila edilmiş bir şehir olduğunu söyleyebilirim ama...Yabancı istilası...Dünyanın her yerinden hem de)
Neyse ki, şehrin tarihi dokusu korunabilmiş, tüm tembelliklerine rağmen. Bu kadar negatif bir yazı olsun istemedim ama sanırım şu anki ruh halimden kaynaklanıyor bu durum :)

Bu resim pek negatif değil ama değil mi:) Neyse yeter bu kadar yorum başlayalım artık Roma gezimizi anlatmaya. Roma'da Palma Residence'da kaldık. Temiz bir hotel. Ama odaları küçük.

Odamıza yerleştik. Sonra odaya doluşan müzik sesini duyunca, hemen kepenkleri açtım, ne göreyim; Gay Pride Festival konvoyu hemen otelimizi önündeki caddeden geçiyor:) Süper müzikler çalıyorlardı..Her yer rengarenkti ...
Kocaman tırların üstünde insanlar dans ediyorlardı.

Hiçbir yerde göremeyeceğiniz kadar farklı insan profilleri bir aradaydı, müzikle ve çeşitli kostümlerle Roma'da buluşmuşlardı. Açıkçası, çok eğlenceli bir ortamdı.
Oturup bir yerlerde bir şeyler yiyelim dedik, fakat gitmeden önce uyarılmış olmamıza rağmen, restaurant saatlerine dikkat etmediğimizden, marketteki sandöviçlerle idare etmek zorunda kaldık.Roma'da çoğu yiyecek içecek yeri 14-19 arası kapalı!
Akşam bari güzel bir şeyler yiyelim dedik ve bir pizzacıya oturduk.Pizzamızı sabırsızlıkla bekledik, fakat sonuç kendi adıma söyleyeyim, beni hüsrana uğrattı. Çok yavan, sıradan bir pizzaydı. Hatta en dandik pidemizin bile ondan güzel olduğunu söyleyebilirim.

2.GÜN

 Öncelikle Vatikan hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Vatikan, Roma şehri içinde olmasına rağmen bir ülke!
Katolik Hıristiyanlığın merkezi olan Vatikan, yaklaşık 1000 kişilik nüfusuyla ve 440,000 metrekarelik alanıyla dünyanın en küçük üçüncü ülkesi.
 İkinci gün planımızda, erken kalkıp önce Vatikan müzesini görmek, ardından Vatikan'ı dolaşmak, özellikle de St. Pietro Bazilikası'nı görmek vardı. Malesef,  Vatikan müzesi o gün, yani pazar günü kapalıymış:(


Biz de, müzeyi bir sonraki güne bırakarak, Vatikanı gezmek için epeyce uzun bir kuyruğa girdik.Bu arada, bu küçük devleti koruyan İsviçre muhafızlarının üniformaları da çok hoştu:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buradan Yorumlayın Yahu!