6 Tem 2011

Floransa:Büyülü şehir

İtalya gezimizin 2 gecesini Floransaya ayırdık. Floransa gerçekten büyülü bir şehir. Ortasından geçen Arno nehri, şehre özellikle geceleri romantik bir hava katıyor.
Her tarafı buram buram tarih kokan bu güzel şehirin insanları da, Romayla kıyaslarsak, daha samimi daha sevecen..
Floransa'da il magnifico'da kaldık.Beklediğimizden daha iyi ve en önemlisi fiyatına göre çok temiz,cici ve güzel manzaralı bir pansiyon. Ayrıca resepsiyondaki kız(Letizia) bize çok sıcak davrandi.Bize pansiyonu bulabilmemiz için ayrıntılı bir yol haritası ve tarif içeren bir mail atmış hatta. Biz mailimizi görmedik ama görmemize de gerek kalmadı. Çünkü, konumu çok kolay bulunabilen bir yerdeydi. Yukarıdaki manzara da odamızın penceresinden çekildi. Önce odamıza yerleştik, sonra Letizia'dan nerelerde ne yiyebiliriz tavsiyeleri aldık.
Odamız gayet geniş. Kahvaltılıklar da sehpanın üzerine hazır edilmişti. Bize özel bir su ısıtıcımız bile vardı odada.

 Letizia'nın bize armağanı. Çok güzel bir karşılama oldu doğrusu..
Floransa'da ve İtalya genelinde hemen hemen her sokakta bir ev yapımı şarap satan dükkana rastlayabiliyorsunuz. Ayrıca şaraplar, Türkiye'ye kıyasla çok daha kaliteli ve ucuz(!)




Odamıza yerleştikten sonra hemen şehri keşfe çıktık. Zaten gitmeden önce internetten araştırma yaptığımız için gezi planimiz hazırdı. Tek tek listedeki müzeleri gezip, planımızda üzerlerini çizdik.


 Duomo Katedrali...Gerçekten büyüleyici. Kafanızı yukarı kaldırıp baktığınızda, katedralin heybetinden daha bir etkileniyorsunuz.
Hakkında küçük bilgiler: dünyanın dördüncü büyük katedrali. Yapımına 1294 yılında başlanmış ve tam 150 yıl sürmüş tamamlanması.


Kubbesindeki sanat insan elinden çıkmış gibi görünmedi bize..Gerçi, tüm İtalya'daki sanata hayran kaldık. Sanki İtalya tarihin tozlu sayfalarından fırlamış, ama hala tozunu üzerinden atamamış, kimseye el sürdürmemiş bir ülke.Elbette gezdiğimiz şehirlerini gözönünde bulundurarak söylüyorum bunları...
Gelelim Michelangelo'nun müthiş David heykeline...
Heykel Galeria dell Academia' da
Boyu :5.17 metre :O
Floransa'nın sembolü niteliğindeki bu heykel, gerçekten de boyuyla posuyla ve ihtişamıyla büyüleyiciydi...

                                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Buradan Yorumlayın Yahu!